Menu

Nienke van
Wieringen

De mens en zijn verhaal heeft mij altijd aangetrokken. In mijn werk word ik altijd weer getroffen door het belang van een respectvolle aanraking die een mens in zijn gemoed kan raken.

Oval

Wat mij beweegt

Samen met jou als cliënt zoek ik naar jouw eigen mogelijkheden om te durven worden en te zijn die je bent. Mijn eigen invoelende vermogen spreek ik aan om stil te staan bij jouw verhaal waardoor er in een sfeer van veilige betrokkenheid ruimte kan ontstaan om op eigen tempo jouw eigen vertrouwen, authenticiteit en vrijheid te (her)vinden. Aanraking biedt toegang om te ervaren wat er wezenlijk in ons speelt. Ik ben nog altijd verwonderd als het eigen vermogen om tot verandering te komen herkend wordt en een basis gaat vormen voor het vinden van jouw eigenheid en wat goed voor je is.
Zwerfhout, door Ine de Cock
In mijn eigen Praktijk voor Haptonomische Begeleiding voel ik mij als een vis in het water: sinds 2002 heb ik de beschikking over een serene warme ruimte waar het schilderij 'Zwerfhout' een prominente plek inneemt. Het schilderij belichaamt voor mij een atmosfeer waarin ik graag de ander ontmoet: licht, tijd, rust en ruimte, en de voortdurende verandering gelegen in de dynamiek van zee en golven. Het zwerfhout dat een bedding vindt op het strand als metafoor voor het gegeven dat alles wat zich aandient er mag zijn.
Mijn praktijkruimte
Naast fysiotherapie, haptotherapie en haptonomische begeleiding rondom zwangerschap en geboorte heb ik affiniteit met relatiebegeleiding. Hiertoe volgde ik de basisopleiding EFT (Emotionally Focussed Therapy).

Sinds mijn ervaringen als haptotherapeut in het Taborhuis (instelling voor begeleiding van mensen met kanker) geef ik ook massages op haptonomische basis aan mensen met een chronische of levensbedreigende ziekte, alsook de ouder wordende mens met toenemende beperkingen. Het accent ligt dan op een affectief bevestigende aanraking om een totale ontspanning en rust te kunnen voelen in plaats van pijn en ongemak.

Tweejarige ervaring als haptotherapeut in een multidisciplinair revalidatiecentrum heeft mijn visie op chronische pijn en vermoeidheid enorm verdiept.

Ik ben als bevoegd GZ-haptotherapeut opgenomen in het register van de Vereniging voor Haptotherapeuten. Ik hecht er grote waarde aan om na- en bijscholingen te volgen en deel te nemen aan een intervisiegroep.

Existentiële vragen en filosofie hebben mijn bijzondere interesse in dienst van de alom aanwezige zoektocht rondom “de zin van het leven”.

Heb je nog vragen?

Neem contact op door mij te bellen of mailen.

Spreek je boodschap in op het antwoordapparaat,
ik bel zo snel mogelijk terug.